I 2018 vil Duoen Walentin-McKenzie gæste klassisk på kanten. Sammen med Bjarke Mogensen og kurrator og værtinde Andrea Pellegrini, vil de udforske den menneskelige grænse!

Hermed afslutter vi 7 år med klassisk på kanten!

KPK 18 vil præsentere bornholmerne, og alle andre gæster til Kulturugen, for en koncert med afsæt i et klassisk repertoire og det virtuose i fuldt fokus.

Duo Walentin & McKenzie møder Bjarke Mogensen og Andrea Pellegrini i et virtuost og ekvilibristisk program af klassiske kompositioner, men hvor alle udenomseffekter er skåret væk til fordel for en hæsblæsende musikalsk jagt på den menneskelige grænse.

Som noget nyt vil scenerummet rykke frem og ind i salen og musikerne vil møde publikum helt tæt på. Det bliver nærværende, intimt og aldeles uimodståeligt!

Medvirkende: Duo Walentin & McKenzie (violin og piano) samt Bjarke Mogensen (accordeon) og Andrea Pellegrini (mezzosopran).

Interview om at lave Klassisk på Kanten fra 2016 her

Første år (2012) bød på kammermusik med Kroger Kvartetten, året efter stiftede vi bekendtskab med argentinsk tango og Piazzolla Orkestret, 2014 bød på samspil mellem musikere fra Piazzolla orkestret og ensemblet Kottos, der leverede barokmusik på de ”forhåndenværende” instrumenter og i 2015 blev det så til et møde mellem de klassisk uddannede musikere fra Piazzolla Orkestret og 2 verdensstjerner inden for autentisk flamenco – direkte fra Las Tres Mil ved Sevilla i Spanien. I 2016 udfordrede Andrea Pellegrini sit publikum med præsentationen af Trio Zoom og moderne og nykomponeret, klassisk musik. I 2017 fik vi besøg af klangkollektivet We like We for at udforske filmmusikken. I 2018 afsluttede vi serien med besøg fra Duo Walantin-McKenzie, hvor vi udforskede den menneskelige grænse.

På ganske få år fik Klassisk på Kanten fået en stor og trofast tilhænger skare, som kom fra hele landet for at opleve de unikke koncerter.

I fremtiden samarbejdes om større begivenheder til Bornholms Kulturuge – og i andre formater.

 

Klassisk på Kanten blev støttet af Brdr. E., S. & A. Larsens Legat.

Læs mere her