Smag på Musikken – Tuskær Kulinarisk Kunst- og Kulturcenter

En musiskgastronomisk oplevelse!

“Smag på Musikken” er en koncertbegivenhed specielt udviklet til og med Tuskær Kulinarisk Kunst- og Kulturcenter.

Har du nogensinde smagt Brahms Zigeunerlieder? Hvilket slægtskab har de med mad i struktur, smag, form, hvis nogen? – I et forsøg på at forstærke både musik og madkunst undersøger vi dette møde. Men kan man overhovedet det? Altså multitaske oplevelse og sammenflette to så forskelligartede udtryk til ét?

 

Smag på Musikken indgår som en del af Tuskærs nyskabende udviklingsprojekt Kulturmetamorfose, hvor visionen er at integrere gastronomi og kulturelle oplevelser og er støttet af Europæisk gastronomiregions Mikropulje og Kulturelt Samråd i Lemvig Kommune.

 


Lise Faurschou
er uddannet kostvejleder og er desuden foredragsholder, underviser, økologisk omlægningskonsulent og har arbejdet i eget regi som sådan siden 1993. Sammen med Nils Henrik Pedersen har hun forlaget Tritla, hvor de har udgivet bøgerne ‘Økologiske Fodspor på Køkkenbordet’ og ‘Mageløse Måltider’.

På Tuskær Kulinarisk Kunst- og Kulturcenter, er hun daglig leder.

 

Susanne Højlund, lektor i antropologi ved Institut for Kultur og Samfund Antrolopologi og Etnografi Aarhus Universitet. Hun arbejder med emnet smag i antropologisk madforskning. Forfatter til bogen Smag.


Andrea Pellegrini
er ambassadør for Tuskær Kulinarisk Kunst- og Kulturcenter. Centeret skaber kulturelle oplevelser for både lokale og tilrejsende – find Tuskær her!

Med os har vi pianist Tanja Zapolski som er en klassisk koncertpianist og optræder i ind-og udlandet med solokoncerter og kammermusik. Tanja har været solist med utallinge orkestre, bl a opførte hun Hans Abrahamsens Koncert for Klaver og Violin med Det Kongelige Kapel under den verdensberømte dirigent Sir Simon Rattle. Tanja har en forkærlighed til minimalistisk musik og hun spillede sammen med den verdensberømte komponist Philip Glass ved Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017. Tanja´s meget åbensindede og udforskende tilgang har ført hende til at spille på Roskilde Festival, Jazzfestivaller, medvirke i utallige teaterforestillinger, indspille filmmusik, rejse verden rundt med bl.a. kvartetten Opus X, Den Danske Klaverduo og The Piazzolla Orchestra.

 

Tag Cloud:

By Andrea Pellegrini

Leave a comment