Wagners Valkyrien på Den Kgl Opera, København – 2022

Andrea Pellegrini synger i sæsonen 2022 rollen som Rossweise i Wagners Valkyrien, på Den Kgl Opera i København.

Wagners ikoniske opera, Valkyrien, er tilbage på Operaens Store Scene i en ny iscenesættelse med det helt store, musikalske udtræk. Valkyrien byder på følelsesladet fuldblodsromantik, storslået messingklang i Valkyrieridtet og øjeblikke af ekstraordinær skønhed i et af verdens mest fængende musikdramaer.

Thomas Søndergård styrer Det Kongelige Kapel gennem ekstatiske øjeblikke og undergangsstemning og operachef John Fulljames instruerer den måske mest berømte af de fire operaer i Wagners monumentale musikdrama, Nibelungens ring.

Valkyrien sættes i scene i en tidløs verden, hvor naturkatastrofer og demokratiets sammenbrud er truende nær.

Den unge britiske designer Tom Scutt skaber et enkelt og æstetisk rum, i hvilket historien om magt og gudernes og menneskenes handlinger udspiller sig.

Valkyrien behandler temaer som incestuøs kærlighed mellem søskende, smerten over at miste en søn og frustrationen over at måtte afvise en datter, som ellers har udvist rendyrket faderbeundring.

Den Kongelige Operas egen kraftfulde Wagner-stjerne Ann Petersen er Sieglinde, og Trine Møller, der er brudt stærkt igennem som Wagner-sanger, synger Brünnhilde.

Instruktør: John Fulljames

Dirigent: Thomas Søndergård

Scenograf: Tom Scutt

Kostumedesign: Tom Scutt

Lysdesign: D.M. Wood

Læs mere om forestillingen her

Tag Cloud:

By Andrea Pellegrini

Leave a comment