Hvorfor er lykken så Lunefuld ?

Vises på Den Fynske Opera den 22. og 23. Marts 2024

 

Karen Jønssons liv har det hele; Glamour, musik, talent, besværlig kærlighed og tragedie.
Hun blev kun 33 år.

Inden da var hun den mest populære pianist, sangskriver, sanger og skuespiller i 1930’ernes Danmark.

Hendes største hit “Hvorfor er lykken så lunefuld” synes at være overskriften på hendes korte liv, og det er en sang, som mange stadig kender, synger og husker efter snart 100 år.

På scenen er operasanger Andrea Pellegrini og akkordeonist Julie Holmegård Schade.

Begge spiller de Karen Jønsson, fortæller og diverse mænd.

Karen Jønsson levede et turbulent privatliv med hele tre ægteskaber og skilsmisser på blot 10 år. Hun endte med at flygte fra den danske jantelov og rygtebørs til Stockholm, hvor hun levede som barpianist og sangerinde til sin alt for tidlige død, på et hotelværelse, bare 33 år gammel.

Sange af Karen Jønsson samt sange hun har gjort populære og folkekære, tages nu ud af datidens swing og ind i en klassisk tolkning, hvor de bliver til lieder og arier for akkordeon og mezzosopran. I det rum får hun besøg af blandt andre Chopin og Kai Normann Andersen. Det hele bygget op som nedslag i Karens indre og ydre liv.

I denne helt nye medrivende og nostalgiske forestilling bygger akkordeonist Julie Holmegård Schade bro mellem folketone og finkultur, sammen med den efterspurgte og dygtige mezzosopran Andrea Pellegrini, og dramatiker Johanne Petrine Reynberg. Sammen skaber de tre denne forestilling fuld af nostalgi, fortælling og vidunderlig musik.

Forestillingen er produceret for og i samarbejde med

Foto af Robin Skjoldborg

Tag Cloud:

By Andrea Pellegrini

Leave a comment