The Handmaid’s Tale – Operaen – 2022

Oplev The Handmaid’s Tale som et gåsehudsfremkaldende operadrama.

Poul Ruders’ opera er et gåsehudsfremkaldende, musikalsk samfundsportræt. En stærk skildring af et perverteret, kvindeundertrykkende og totalitært regime i et goldt og fanatisk fremtids-USA.

Andrea Pellegrini spiller rollen som Offred’s Mother

En global miljøkatastrofe med efterfølgende infertilitet har skabt grobund for et kup, og et religiøst rædselsregime har overtaget magten. Fødedygtige kvinder tvinges til graviditet og til at aflevere deres nyfødte børn til eliten. Makker de ikke ret, dømmes de til slavearbejde og den visse død.

Canadiske Margaret Atwoods prisbelønnede, dystopiske roman The Handmaid’s Tale (Tjenerindens fortælling) er skrevet i 1985, og romanen er siden omsat til såvel en film som en prisvindende tv-serie.

Den danske komponist Poul Ruders’ opera med libretto af Paul Bentley er hyperaktuel her 22 år efter den danske urpremiere på Det Kongelige Teater, og nye opsætninger af værket ser dagens lys på flere af verdens operascener. “Atwood vender skytset mod sit store naboland i syd, USA, og hun er klar over, at der her ligger kræfter på lur, der, hvis de havde magt, som de har agt, slet ikke ville være fremmede for at danne et religiøst jerngrebs­regime, som det fiktive Gilead i operaen jo er,” udtalte Ruders i 2000.

Det Kongelige Kapel fortolker musikken, der spænder fra intenst intime øjeblikke til storslåede, symfoniske orkesterudladninger.

 

Instruktør: John Fulljames

Dirigent: Jessica Cottis

Scenograf: Chloe Lamford

Kostumedesign: Christina Cunningham

Lysdesign: Fabiana Piccioli

Videodesign: Will Duke

Koreograf: Lidia Wos

Tag Cloud:

By Andrea Pellegrini

Leave a comment